Alle beschikbare daken in zetten voor zonnepanelen….

Omschrijving

Mooie gedachte, alleen hoe krijg je het voor elkaar. Huurpanden, grootverbruikerstarief, wisselende subsidieomstandigheden, weinig eigen behoefte aan stroom bij een ondernemer. Er zijn tal van redenen waarom nog niet alle Woerdense daken vol met zonnepanelen liggen. Of waarom er niet op een andere manier duurzame energie opgewekt wordt op de plekken waar het kan.

Vandebron.nl laat zien dat een zelfvoorzienend Woerden dichterbij is dan we denken, vooral als we daar met een aantal vrijwilligers werk van gaan maken.

Waar staan we nu?

Wij gaan ondernemers zoeken en klanten werven. De eerste ondernemer zijn wij mee in gesprek en die verwacht einde van dit jaar nieuwe panelen te leggen. Met veel lokale pers en sociale media gaan we Woerdense klanten werven en tegelijk proberen nieuwe ondernemers warm te krijgen. Net zo lang tot heel Woerden zelfvoorzienend is. Dit project zoekt vijf vrijwilligers om samen nieuwe producenten (Woerdense ondernemers) te zoeken daar klanten (Woerdense burgers) voor te werven. Daarnaast moeten we afstemmen met Vandebron over hoe wij met hen samen Woerden zelfvoorzienend kunnen maken.

Wie zijn erbij betrokken?

Jelmer Vierstra trekt dit project. Hij vond op 16 februari tijdens de kick-off van Duurzaam Woerden 8 medestanders die met hem samen werken om dit tot een succes te maken.

Wat is vandebron?

Wat is vandebron?

Vandebron stelt Woerdense producenten van duurzame energie in staat om stroom rechtstreeks aan Woerdense klanten te verkopen. Iedere ondernemer (vaak boeren) die zonnepanelen of een windmolen hebben of biogas produceren kunnen hun energie aanbieden op vandebron.nl. Consumenten kunnen via vandebron een energiecontract afsluiten bij een producent naar keuze. Dit contract komt in de plaats van het contract met de huidige energieleverancier.

Meer weten over Vandebron? Lees dan dit interview.