Eerste plukbakken geplaatst

Voor veel mensen is het besef waar ons eten vandaan komt, grotendeels verdwenen. Melk en groente haal je in de supermarkt. Dat melk van de koe komt en dat groenten op het land groeien, zien we eigenlijk niet meer. Duurzaam Woerden heeft daarom met een aantal anderen in ons netwerk diverse projecten bedacht om dat besef weer terug te brengen.
Het eerste project zijn de plukbakken. Een houten bak van ongeveer 1 kubieke meter, wordt gevuld met aarde en daarin laten we eetbare groenten, kruiden en fruit opkomen. We zetten die bakken langs de openbare weg, zodat iedereen vrij kan plukken voor eigen gebruik. De eerste bakken zijn onlangs in de Rijnstraat geplaatst en zijn geadopteerd door de winkeliers in die straat. Maar dat is pas het begin. We willen door heel Woerden heen van die bakken gaan plaatsen. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Wilt u in uw straat ook zo’n bak hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Als enkele bewoners in de straat samen zo’n bak willen adopteren, dan zorgen wij ervoor dat u zo’n bak bezorgd krijgt. Wij vragen een eenmalige bijdrage van € 25 (dat is geen geld als je dat met enkele omwonenden samen doet). Dus meld je aan, dan wordt de hele stad eetbaar!
Op elke bak komt een informatiebordje dat via een QR-code verwijst naar een website waar bewoners of passanten nadere informatie kunnen krijgen.

Meer over plukbakken

Geef een reactie

Sluit Menu