Warmtescan laten uitvoeren

Een woning goed isoleren kan zo’n 40% energiebesparing opleveren. Bij isolatie gaat het om het dak (van binnen of van buiten), de (spouw)muren, de ramen, de vloer en/of kruipruimte en de kieren in het huis. Denk er wel om dat u na de isolatie voor voldoende ventilatie zorgt. Ventilatie is iets anders dan een raam openzetten. Een verblijfsruimte moet, als er mensen verblijven, regelmatig nieuwe zuurstof krijgen.

Om een betrouwbare scan uit te voeren moet het buiten wel koud zijn (minstens 10 graden verschil tussen binnen en buiten). Daarom kan zo’n scan alleen in de periode oktober t/m maart worden uitgevoerd bij voldoende koud weer. Dit beperkt het aantal mogelijke scans per jaar.

Duurzaam Woerden en de gemeente Woerden hebben afspraken gemaakt om woningen te laten scannen op hun isolatiekwaliteit. De scans worden uitgevoerd door vrijwilligers die hiervoor een training hebben gehad. We beschikken inmiddels over 2 warmtecamera’s en ruim 20 vrijwilligers, dus bij een geschikte buitentemperatuur bent u snel aan de beurt. Een scan kost € 25,00.

Voor zo’n scan kunt u zich hieronder aanmelden. Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een mailbericht waarin u wordt gevraagd de bijdrage via iDEAL te voldoen. Na ontvangst van de betaling wordt een datum met u afgesproken.

aanmelden voor warmtescan

 

2 antwoorden
  • lex
   lex zegt:

   Beste Piet,
   Het aantal aangevraagde warmtescans overtreft onze verwachtingen. Voor dit winterseizoen zijn we al helemaal volgeboekt.
   Maar er is een alternatief. Er zijn ook commerciële bureaus die zo’n scan kunnen uitvoeren. De kosten bedragen ca. € 500.
   Als je als gevolg van de scan een maatregel neemt, kun je bij de rijksoverheid ook de kosten van de scan gesubsidieerd krijgen.
   Het is mogelijk om bij Duurzaam Woerden een lening voor € 500 af te sluiten voor zo’n scan. Als je belangstelling hebt, stuur ons dan een mailtje. Dan maken we daar een afspraak over.
   Hier kun je meer lezen over een warmtescan.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *